Zamieszczone przez abyk
Jak usunąć klej z lakieru
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez piter85Witam kolegów,
Podłącze się pod temat. Czy się da bez większej szkody usunąć z lakieru zaschnięty klej typu "kropelka" i ewentualnie jak się do tego zabrać? Niechcący troszkę mi kapnęło na tylną klapę...Daniel
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez liloJak lakier nie jest świeży to nic mu nie zrobi
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pskosztylko że aceton jest mocniejszy od nitra.
Ja bym jednak spróbował nitrem i od razu wycierał na sucho drugą szmatką.
W warsztacie zawsze tak robie i żadnych szkód nie było.
Komentarz
-
-
a ja to rowniez zero reakcji z lakierem i smywa klej nawt z tych naklejek rejestracyjnych i innego gowna. Osobiscie sprawdzone i do dzis stosowaneZałączone plikipablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl
Komentarz
-
-
Label Off 50 firmy Kontakt Chemie i po kłopocie.
Jak na tej aukcji (do moderatora: to nie jest reklama! aukcja nie jest moja ani nikogo znajomego!).
Skutecznie usuwa klej z każdej powierzchni bez jej uszkodzenia.
Testowane na moim aucie, rowerze, nartach, meblach, drewnianych lakierowanych oknach, parkiecie itp.
Zero zmatowienia lakieru/farby.
Usunięcie kleju całkowite.
Przeglądarka nie pokazała mi na czas obrazka i nie zauważyłem, że już przede mną inny kolega już polecił tego Label Offa.
Tak czy inaczej wyraziłem drugą w tym wątku pozytywną opinię na temat tego specyfiku.
Komentarz
-
-
Odkopuję temat, bo mam podobny problem. Tzn. chciałbym pozbyć się kilku kropek z asfaltu na nadkolach. Pewnie zastosowałbym benzynę ekstrakcyjną, ale czy ona nie szkodzi na LAKIER WODNY? Samochód prawie nowy i nie chciałbym zrobić czegoś głupiego. Prosiłbym o poradę kogoś, kto na 100% jest przekonany, czym to usunąć bez żadnego uszczerbku dla lakieru.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez CarolcoOdkopuję temat, bo mam podobny problem. Tzn. chciałbym pozbyć się kilku kropek z asfaltu na nadkolach. Pewnie zastosowałbym benzynę ekstrakcyjną, ale czy ona nie szkodzi na LAKIER WODNY? Samochód prawie nowy i nie chciałbym zrobić czegoś głupiego. Prosiłbym o poradę kogoś, kto na 100% jest przekonany, czym to usunąć bez żadnego uszczerbku dla lakieru.
Najlepiej na słoneczku, żeby troszke zmiękła i masełko na papierowym ręczniku - troszke potrzec i schodzi. Potem szybciutko wytrzeć czystą, wilgotną szmatką i gotowe.
Na 100% nie wolno do tego używac WD40 i podobnych preparatów - lakier na bank zmatowiony!
Komentarz
-
Komentarz